Κλάδεμα
Πηγές:
http://www.vita.gr/html/ent/696/ent.4696.asp
https://sites.google.com/site/treeghrizoume/genika-themata/kladema
http://www.anthorama.gr/files/kladema.htm
και με σχέδια που είναι ιδιαίτερα βοηθητικά για τα πρώτα βήματα του ερασιτέχνη κηπουρού)
http://www.avramis.gr/22FAD319.el.aspx
(αφορά ειδικά το κλάδεμα της τριανταφυλλιάς)
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=61786
(video για το κλάδεμα της ελιάς)
- για την αισθητική διαμόρφωση
- για καλυτέρευση της ανάπτυξης - απόδοσης.
- Με τη χρήση εργαλείων (κλαδευτήρι, πριόνι, θαμνοκοπτικό...) & όχι με τα χέρια καθότι συνήθως επίκειται τραυματισμός του
- Οι τομές κοπής γίνονται με γωνία ~45ο αντίθετα από τον τελευταίο οφθαλμό που διατηρούμε στο κλαδί & με τρόπο που θα δυσκολεύει την αποβολή χυμών (όσο είναι εφικτό). Ενδείκνυται η επάλειψη της πληγής & με ειδικά σκευάσματα για μεγαλύτερη προστασία από μόλυνση.
- Κάθε είδος κλαδεύεται διαφορετικά, τουτέστιν συμβουλευόμαστε την αντίστοιχη βιβλιογραφία ή απευθυνόμαστε & στους ειδικούς
Πηγές:
http://www.vita.gr/html/ent/696/ent.4696.asp
https://sites.google.com/site/treeghrizoume/genika-themata/kladema
http://www.anthorama.gr/files/kladema.htm
και με σχέδια που είναι ιδιαίτερα βοηθητικά για τα πρώτα βήματα του ερασιτέχνη κηπουρού)
http://www.avramis.gr/22FAD319.el.aspx
(αφορά ειδικά το κλάδεμα της τριανταφυλλιάς)
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=61786
(video για το κλάδεμα της ελιάς)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου