Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κοτόσουπα... 4-5 μερίδες (πλέον της πεθεράς)


Μετά την ανάγνωση αρκετών συνταγών, μπάφιασα & αυτοσχεδίασα... και καλά που το ΄κανα!

Υλικά
15 γρ. βούτυρο (μόνο για τη περίπτωση οικόσιτου - αλανιάρικου πουλερικού )
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (επίσης μόνο για τη περίπτωση οικόσιτου - αλανιάρικου πουλερικού)
1 κουταλάκι του γλυκού Vegeta
Κομμάτια από κρέας κόκκορα ("μαζί με τα κόκαλα έχει περισσότερη νοστιμιά" Θανάσης Γκόσης - Καπάνι Θεσσαλονίκης)
1 ρίζα πράσου
1 καρότο σε φέτες
1 πατάτα κομμένη
4-5 μανιτάρια (πχ Agaricus μέγεθος ~ 40 σε φέτες)
1 λευκό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 αυγά
Ρύζι γλασέ (1/2 φλυτζάνα)
Μαιδανό
Αλάτι (αν δε χρησιμοποιήσετε Vegeta)
Πιπέρι

Εκτέλεση
• Βράζοντας τα πλυμένα & σκεπασμένα με νερό κομμάτια του πουλερικού στη κατσαρόλα, ξαφρίζετε όποτε χρειαστεί. Βάλτε λίγο παραπάνω νερό, εφόσον χρησιμοποιήσετε αυγό στο τέλος. 
• Θα προσθέσετε τα λαχανικά & το ρύζι όταν το κρέας ξεχωρίζει - ξεκολλά από το κόκαλο. (Αν & αυτό εξαρτάτε από το πουλερικό & την ισχύ της εστίας, αναφορικά υπολογίστε 30-40 λεπτά)
• Αφήνετε να μαλακώσει το ρύζι στη χύτρα για 15' περίπου (στη κατσαρόλα λίγο παραπάνω), αφότου η βαλβίδα αρχίζει να «σφυρίζει» στη μέτρια ένταση της εστίας.
• Συμπληρώστε με 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
• Χτυπήστε πρώτα το ασπράδι των αυγών σ΄ ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους και τέλος σιγά-σιγά το ζουμί από τη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς (τα γνωστά.... όσο το δυνατό περισσότερη ποσότητα για να μη «κόψει» το αυγό από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας όταν το βάλετε στη κατσαρόλα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου