Υλικά
- Πεσκαντρίτσα (1 κιλό κατ’ άτομο)
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Καρότο
- Κολοκυθάκι
- Κρεμμύδι
- Ντομάτα
- λεμόνι
- Πατάτες
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το ψάρι & το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα καλύπτοντάς το με νερό ( ~2 εκατοστά παραπάνω)
- Βράζουμε - ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται - έως ότου αρχίσει να ξεχωρίζει η ραχοκοκαλιά (~ για 15 λεπτά).
- Αφαιρούμε τo ψάρι τοποθετώντας τo κάπου για να κρυώσει, και αφαιρούμε κόκαλα & αγκάθια.
- Σουρώνουμε προληπτικά το ζουμί της κατσαρόλας.
- Στο ζουμί αυτό προσθέτουμε αρχικά το αλάτι τις πατάτες & τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες και μετέπειτα σε τέταρτα). Μετέπειτα προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο κομμένο το κολοκύθι. & τριμμένα τη ντομάτα & το κρεμμύδι. Αν θέλετε προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού φυσικό γευστικό.
- Όταν βράσουν (~ σε 10 λεπτά) προσθέτουμε το ψάρι που έχουμε καθαρίσει, αφήνοντάς το να πάρει άλλη μία βράση.
- Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο (μισό μικρό λεμόνι & λάδι σύμφωνα με την επιθυμητή γεύση κατ' άτομο)
- Αφού αρχίσει το κόχλασμα, παίρνω κουταλιές από το ζουμί της σούπας και ανακατεύοντας συνεχώς τις προσθέτω σταδιακά στο αυγολέμονο. Αφού βάλουμε την επιθυμητή ποσότητα, ξεκινάμε με αντίστροφη σειρά να προσθέτουμε το αυγολέμονο σταδιακά στη σούπα ανακατεύοντας διαρκώς.
G.T.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου