Μυδοπίλαφο
Υλικά για 4 μερίδες
·
1/2 ποτήρι
ηλιέλαιο
·
400 gr μύδια
·
1 ξερό
κρεμμύδι
·
1 πράσο
·
1 σκ σκόρδο
·
2,5 νεροπότηρα νερό
·
1,5 νεροπότηρο ρύζι
γλασέ
·
1 κουταλάκι Vegeta
·
Πιπέρι
·
ρίγανη
· 1/2 κουταλάκι μαργαρίνη
Εκτέλεση
·
Καθαρίζουμε και
πλένουμε τα μύδια. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
·
Σοτάρουμε το
κρεμμύδι στο ηλιέλαιο
·
Προσθέτουμε
σκόρδο και πράσο.
·
Μετά από 1-2
λεπτά ρίχνουμε τα μύδια
·
Προσθέτουμε 1,5
νεροπότηρο (375ml)
·
Προσθέτουμε 1
κουταλάκι vegeta & ανακατώνουμε
·
Περιμένουμε 3'
·
Ξεπλένουμε πολύ
καλά το ρύζι σε σουρωτήρι, το προσθέτουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία &
ανακατεύουμε ξανά.
·
Όταν βγεί από τη
φωτιά προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
G.T.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου