Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021


 

Μυδοπίλαφο

 

Υλικά για 4 μερίδες

 


·       1/2 ποτήρι ηλιέλαιο

·       400 gr μύδια

·       1 ξερό κρεμμύδι

·       1 πράσο

·       1 σκ σκόρδο

·       2,5 νεροπότηρα νερό

·       1,5 νεροπότηρο ρύζι γλασέ

·       1 κουταλάκι Vegeta

·       Πιπέρι

·       ρίγανη

·       1/2 κουταλάκι μαργαρίνη

 

Εκτέλεση 

·       Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

·       Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ηλιέλαιο

·       Προσθέτουμε σκόρδο και πράσο.

·       Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε τα μύδια

·       Προσθέτουμε 1,5 νεροπότηρο (375ml)

·       Προσθέτουμε 1 κουταλάκι vegeta & ανακατώνουμε

·       Περιμένουμε 3'

·       Ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε σουρωτήρι, το προσθέτουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία & ανακατεύουμε ξανά.

·       Όταν βγεί από τη φωτιά προσθέτουμε τη μαργαρίνη.

G.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου